Gå til innhold Gå til meny
Logo Norsk Navigasjon

Southpole 2011 – reach your goals

Southpole 2011

IceCube – et stort og interessant prosjekt

19. desember 2011 av

I desember 2010 ble amerikanerne ferdig med verdens største nøytron observasjons senter på sydpolen. Senteret er bygd i isen og strekker seg 2820 meter ned i isen. IceCube overvåker kollisjoner av nøytroner og andre partikler. Milliarder av nøytroner strømmer gjennom kroppen vår på et hvert tidspunkt. Noen kommer fra solen, andre fra kosmisk stråling påvirket av vår atmosfære. Forskere er ekstremt interessert i nøytroner som stammer fra stjerne-eksplosjoner i melkeveien og andre fjerne galakser, noe de pr 2011 ennå ikke har observert. Størrelsen på observasjonssenteret er viktig fordi det øker sjansen for å oppdage nøytroner.

Kommentarer er stengt.

Utvikling og design: Digipark